SPORT OG AKTIVITETER I VANN

Torrevieja tilbyr alle mulige slags aktiviteter i og nær vann, som seiling med jolle og seilbåt, regattaer, vindsurfing, dykkerkurs og –ekskursjoner, fisketurer for grupper, snorkling og jetski, for å nevne noe.

Nedenfor finner du et utvalg av firmaer med tilbud om ulike aktiviteter:

La Escandalosa ved Playa del Acequion tilbyr seilkurs, kurs i vindsurfing og kajakkturer. Tlf: 608 665 054.

Diving Odisea tilbyr dykkerkurs og –ekskursjoner for alle nivåer. De selger og kjøper i tillegg dykkerutstyr. Tlf: 966 704 901. Butikken ligger sentralt i Torrevieja.

Torrevieja Surf holder kurs i surfing og ”paddle surf”, i tillegg til å selge og kjøpe surfeutstyr. Tlf: 965 067 022.

Real Club Náutico Torrevieja tilbyr opplevelser som vindsurfing, seiling, bursdager på havet og familiecruise, hele uka. Velg mellom enkeltkurs eller 5-dagerskurs. Tlf: 34 96 571 01 12.

Torrevieja Nautical Experience gir en god oversikt over aktiviteter og firmaer med kontaktinformasjon (på litt brokete engelsk). Ellers har turistkontoret mer informasjon om forskjellige firmaer og priser, hvis ikke man kontakter firmaene direkte.

Turistkontoret i Torrevieja nås på tlf 96 570 34 33, eller per e-post på torrevieja@touristinfo.net.

Båtturer
Torrevela Yachting tilbyr båtturer til blant annet Alicante, Tabarca, La Manga, Gibraltar, Ibiza og Mallorca. Man kan leie båtene til alle slags begivenheter, i timer, 1 halv dag eller flere dager. Tlf: 651 012 600.

Vannsport i La Mata
La Mata Surfing byr på kurs i surfing, ”paddle surf” og skimboard, samt utstyr for utlån. Tlf: 660 424 995.

AQUA PARK

Aquopolis

Å ta med familien på et besøk i en vannpark er definitivt en super idé, spesielt om sommeren, og Aquopolis i Torrevieja har alt fra utfordrende sklier for de mest actionsøkende til de mer rolige for de aller minste. Det finnes også en eksklusiv VIP-sone hvor man kan lese en bok eller lytte til litt god musikk, i ro og fred på en av de mange solsengene. Har man lyst til å aktiveres kan man delta på både Aquagymnastikk og Steps, mens den yngre garde kan være med i en "MiniClub" som organiserer forskjellige aktiviteter både i og utenfor bassenget. Aquopolis er åpen i sommersesongen.

Flamingo

Aquapark Flamingo er en liten, men et rimelig badeland i Torrevieja, ideelt for familier med små barn siden parken ikke er for stor å gå rundt. Den har et par lysbilder egnet for yngre barn, sammen med et grunt basseng område for dem å leke i. De har også en rekke større sklier for ungdommer eller voksne. Den har og større, dypere basseng for svømming. Det er nok av skyggefulle områder for å slappe av i løpet av formiddagssolen og solsengene er gratis. Mat er tilgjengelig 24:30-16:00. Parkering er gratis. Siden badelandet er mindre enn de andre er det ikke så travelt, og gir mindre kø for karuseller og mat. Aquapark Flamingo ligger i Urb. La Siesta, Torrevieja, 2 minutter fra Carrefour og det nye Habaneras kjøpesenter.

Åpningstider: fra juni til september, fra kl. 11 .00 – 18.00 Adresse: Urb. La Siesta, Torrevieja Internet: www.aquaparkflamingo.com

RESTAURANTER OG KAFEER

Det florerer av barer, caféer og restauranter i Torrevieja og du kan finne mat fra nær sagt et hvilket som helst land i verden. På grunn av det kulturelle mangfoldet i Torrevieja er det gastronomiske utvalget mer likt en storby enn en mellomstor ferieby. Mange av tapasbarene i Torrevieja tilbyr tapas og caña for 1,5€, og det finnes også enkelte barer som følger en tradisjon som Granada er mest kjent for ved at de byr på en liten tapas eller en montadito når du bestiller øl eller vin. Noen av spesialitetene innen matveien i Torrevieja er Arroz, som er bedre kjent som Paella i andre deler av Spania, samt Sobresada som best kan beskrives som smørbar salami.

Vi har plukket ut noen gode restauranter i Torrevieja som du kan nyte når du er på ferie.

Restaurant Mundo Pequeño

Bar og restaurant Mundo pequeño er en hyggelig liten oase i Torrevieja der du umiddelbart føler deg vel. Stedet er lekkert dekorert helt ned til minste detalj. Du kan komme hit bare for å ta en drink eller for å spise en bedre lunsj eller middag. De har også en lekker uteterrasse der du kan nyte maten og den gode stemningen. Her får du blant annet saftig biff, fiskeretter av første klasse, spennende salater og mange andre spennende småretter. Til dessert anbefaler vi hjemmelaget eplekake eller hjemmelaget sjokoladefondant.

Prisene er fornuftige og en hovedrett ligger mellom 13 og 20 euro mens en flaske vin koster fra 8 euro og oppover. De ansatte har en personlig tone med gjestene og de har en egen evne til å få deg til å føle deg velkommen.

Calle Marcelina 44, Rett opp fra Scandigo
Tlf: 965 70 85 85
Åpningstider: Mandager til Søndager fra 12.00.
Internet: Facebook


Restaurant El Patio Chico

Dette er en restaurant som mange turister i Torrevieja ikke kjenner til. Det er alltid fullt på denne restauranten og med god grunn. Her serverer de mye god spansk mat av meget høy kvalitet og betjeningen er alltid smilende og hyggelige. Vi kan anbefale både Pollo al Ajillo og den tradisjonelle salaten med geitost som er en eksplosjon av smaker. Har du plass til dessert skal du prøve ostekaken.

Calle Pedro Lorca 3
Tlf: 965 06 70 08
Internet: Facebook


Restaurant El Cenador

Denne restauranten ligger godt gjemt i Torrevieja og mange går forbi uten å legge merke til den. Maten er helt fantastisk og siden dette er en familiedrevet restaurant er servicen alltid på topp. Restauranten har en fantastisk utsikt over havet og du kan sitte både ute og inne og spise. Vi anbefaler også en prøve av dessertene her, og vi garanterer deg at du vil komme tilbake hit flere ganger.

Calle Comunidad de Madrid 1
Tlf: 96 692 14 37
Internet: www.elcenador.es


Restaurant Sands Bistro

Restaurant Sands Bistro ligger like ved Playa del Cura. Sands Bistro er en liten restaurant i britisk stil, drevet av et engelsk ektepar. Menyen består av engelsk og internasjonal mat. Porsjonene er store og man får mye mat for pengene. Restauranten har ikke plass til flere enn rundt 30 gjester, så har man tenkt å gå hit på kveldstid, bør man forhåndsbestille bord.

Adresse: La Purisima 1, Playa del Cura, Torrevieja
Telefon: 0034 965 71 22 89
Internet: Facebook


Restaurant Henrik Ibsen

Restaurant Henrik Ibsen Torrevieja Henrik Ibsen er en norsk restaurant i Torrevieja som har eksistert siden 1991. De serverer både tradisjonelle norske retter og internasjonale retter, blant annet en meget god entrecote og en ypperlig lammefilet. Til dessert kan blant annet anbefales tilslørte bondepiker eller flensburger. Det er en utrolig hyggelig og personlig atmosfære på Henrik Ibsen. De produserer også en egen tempranillo-merlot vin fra La Mancha regionen.

Åpningstider: 19.00-23.00. Onsdager 18.00-23.00, Søndager stengt.
Adresse: Calle San Pascual 216, Torrevieja
Telefon: 0034 96 670 00 76
Internet: www.club-henrikibsen.com


Restaurant Mississippi

Restaurant Mississippi er en meget spesiel restaurant, da det er en gammel floddamperfra Mississippi som er satt på land. Fantastisk utsigt over havet. Drøm deg bort med den deilige maten, servert med de beste råvarer, omgitt av natur og følelsen frisk middelhavs bris. Dette er en plass som briljant kombinerer sin berømte restaurant, en snackbar for forretter og chill-out-området som ligger i cocktailbaren, hvor du kan prøve de beste drinker. Spesialiteter: Middelhavskjøkken

Adresse: Morera | Torre la Mata, Torrevieja 03188
Telefon: 0034 649 63 33 69
Internet: restaurantequeenmississippi.shellsbeach.co


Restaurant El Meson

Restaurant El Meson tilbyr en international meny inkludert noen fantastiske kjøttretter. Dagens rett får du 7 dager i uken koster 8.5 €. Mye god mat for pengene.

Adresse: Calle Ramon y Cajal, 27, Torrevieja 03182
Telefon: 0034 966 70 35 98
Internet: www.elmesondelacosta.com


Restaurant El Muelle

El Muelle er en eksklusiv restaurant, som ligger like ved sjøen i sentrum av Torrevieja. Beliggenheten, med utsikt over Middelhavet, er fortreffelig. Interiøret er enkelt, men stilfullt – og består av en blanding av hvit mur og mørkt treverk. Menyen har et tydelig Middelhavs-preg, med vekt på italienske mattradisjoner. I tillegg serveres flere argentinske spesialiteter. Blant de mest populære rettene er argentinsk biff og sjøkreps samt italiensk lasagne. Den Argentinske biffen er kjent for å være den beste og møreste i Torrevieja, og sammen med husets vin har du et måltid du sent vil glemme. Stedet er svært familievennlig, og har en flott atmosfære. Restauranten og er det perfekte stedet for å nyte en lang lunsj eller en middag i godt selskap med venner og familie.

Åpningstider: Alle dager 13.00-16.30 og 19.30-00.30
Adresse: Calle del Mar 1, Torrevieja
Telefon: 0034 965 70 51 28
Internet: www.restaurante-elmuelle.com


Restaurant Amso

Restaurant Amso er en god indisk restaurant med svært gode indiske retter som er laget fra bunnen av. I tillegg til en god meny til en rimelig pris, har de og mer internasjonale retter. Personalet er veldig hyggelig og du føler deg velkommen straks du kommer inn døren til restauranten. Spis i restauranten eller ta take-away, restauranten tilbyr også hjemkjøring.

Åpningstider: Hver dag fra 12.00 til 24.00
Adresse: Carretera Torrevieja 4, Local 6, Torrevieja
Telefon: 0034 699 900 802
Internet: Facebook


La Zupperia de Johnny

La Zupperia de Johnny er en restaurant/café med 50-talls-tema der du får servert god og rimelig mat. Foruten nydelige supper fra hele verden så har de også knallgode hjemmelagede hamburgere, entrecote, røkt makrell, spareribs, karbonadesmørbrød med mer. Prisene ligger lavere enn ordinære restaurantpriser, men kvaliteten og smakene når opp til topp karakter.

På torsdager serveres det Raspeballer.

Calle San Pascual 289
Tlf: 966 927 488
Åpningstider: 12.00-24.00. Søndager stengt.
La Zupperia på Facebook

SHOPPING OG MARKEDER

Torrevieja sentrum

Hovedgaten i Torrevieja sentrum – «Calle Ramon Galud» – går parallelt med strandpromenaden, og er en av de viktigste shoppinggatene i Torrevieja. Også de små sidegatene i nærheten av strandpromenaden har et godt utvalg av butikker. De mest kjente nasjonale og internasjonale merkevarene innen mote, design og elektronikk er godt representert her. Med mer enn 2300 butikker er det noe for enhver smak. Mote, sko, klær, parfymer, elektriske varer, lærvarer, og selvfølgelig massevis av restauranter ligger rundt Plaza de Izabel II og i andre sentrale områder av Torrevieja. Sentrum er bare ca 200 meter fra marinaen, og alle de omkringliggende gatene.

Åpningstider

De fleste butikkene i Torrevieja åpner kl 10:00 og stenger for “siesta” ett eller noen få timer, 13:30 til 17:30 og forblir åpent til 20, 21 eller 22.00. Bankene vanligvis åpner klokken 8:15 om morgenen og stenger kl 14:00 om ettermiddag.

Habaneras Kjøpesenter

Habaneras er et stort kjøpesenter som ligger i utkanten av byen, med gratis parkering. Habaneras ligger nærmere bestemt 1,5 km nordvest for Torrevieja sentrum. Habaneras åpnet i 2005, og har mer enn 60 butikker fordelt på 3 etasjer. Det er også et godt utvalg av spisesteder på senteret. Her kan man handle i motebutikker, parfymerier og gaveforretninger – og i tillegg finnes butikker med salg av møbler, smykker, accessorier, leker, elektronikk – og mye mye mer. Kjente merker innen mote er bl.a. H&M, Massimo Dutti, Blanco, Gerry Weber, Jack & Jones, Mango, Zara, Stradivarius og Springfield.

Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: Rosa Mazón Valero, 03184 Torrevieja
Internet: www.habaneras.es

La Zenia Boulevard

Det nye store kjøpesenteret La Zenia Boulevard åpnet i slutten av 2012 og ligger bare 10 minutters kjøretur unna, og huser den største Primark butikken i Europa. Zenia Boulevard er det største kjøpesenteret i Alicante-provinsen, og ligger ca. 10 km sør for Torrevieja. Senteret har bortimot 150 butikker, restauranter, caféer samt et casino. Zenia Boulevard er oppført som en lys og luftig handlegate med butikker, torg, sittegrupper og fontene. På toppen finnes en flott takterrasse, og bygningen huser også en bowlinghall. Butikkene i senteret har salg av moteklær for hele familien, sko, gaveartikler, sportsutstyr, parfyme/kosmetikk og accessoirer. Det er også et supermarked her. Noen av de mest kjente motemerkene som finnes er bl.a. Primark, Zara, Mango, H&M, Guess, Massimo Dutti, Armani, D&G, Stradivarius, Lacoste, Benetton og Gerry Weber.

Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 22.00.
Adresse: C. Jade 2, 03189 Orihuela Costa
Internet: www.zeniaboulevard.es

Gallerian – Skandinavisk Shopping Senter

Gallerian er et skandinavisk kjøpesenter som ligger like ved den norske klubben. I fra busstasjonen går du oppover byen for å komme til Gallerian. Gallerian ligger sentralt i Torrevieja – nær busstasjonen. Senteret åpnet i 2009 – med det formål å være et servicesenter for fastboende eller ferierende skandinavere i Torrevieja. Her finner man skandinaviske ansatte som har salg av moteklær og gaveartikler samt elektronikkutstyr i senterets Tele & Data-forretning. I tillegg kan man besøke bakeri, delikatesse-forretning, matbutikk, reisebyrå samt café og restaurant. Gallerian har også et drop-in legesenter med skandinaviske leger samt tannleger.

Åpningstider: Mandag – fredag kl. 09.30 – 17.00. Lørdag kl. 09.30 – 15.00.
Adresse: Calla La Loma 37 – 39, 03182 Torrevieja

Markeder

Byen Torrevieja har 3 populære markeder, med det største og mest populære er fredags markedet, med over 1200 boder. Det er også et liten Craft Market åpent hver kveld fra 20:00 og et daglig fiskemarked der. For de beste tilbudene besøk det tidlig når restauranter og catering bedrifter kommer for å handle den ferskeste fangsten for dagen.

Bare en kort kjøretur fra Torrevieja finner du 2 svært populære markeder. The Lemon Tree Market ligger ca 10 minutters kjøring nord for byen og finner sted hver søndag 09:00 til 02:00. Den andre er Playa Flamenca markedet som ligger ca 10 minutters sør, i feriestedet Playa Flamenca og finner sted hver lørdag 08:00 til 14:00.

På markedene i Torrevieja får man kjøpt blant annet klær, skinnprodukter, sko, vesker, tekstiler, frukt, grønnsaker og oliven. Det går an å gjøre gode kupp! Vær obs på lommetyver.

Markedet «Los hippies» med håndverk og suvenirer er åpent hver kveld fra 20 til 00 og ligger i Paseo de la Libertad, like ved Dique de Levante. Se også sommermarked på strandpromenaden hver kveld. Det finnes også et permanent marked med ca. 300 boder ved marinaen i Torrevieja, nærmere bestemt på strandpromaden «Paseo Maritimo de la Libertad». Omlag 5 km nord for Torrevieja sentrum ligger La Mata, og her arrangeres det også et marked hver onsdag. Markedet har 250 salgsboder, og holder til ved «Canal del Acequión».

Det er mange forskjellige nasjonaliteter som jobber i bodene i markedene, både spanjoler, sigøynere, marokkanere og så videre, men felles for dem er at de er gode kremmere, så her kan det være lurt å prute.

VAKTTÅRNENE EL MORO OG LA MATA

Langs Torreviejas kyst linje finner vi de gamle vakttårnene av El Moro og La Mata. Disse ble bygget på 1500-tallet og plassert langs hele Valencia kysten sør for Alicante. Det finnes et tårn for hver tredje kilometer, totalt 37 tårn. De ble brukt for å kontrollere sjøtrafikken i Middelhavet. Om de så en fiende, kommuniserte tårnene med hverandre, ved hjelp av røyksignaler om dagen, og bål om kvelden.

UBÅTMUSEET – MUSEO SUBMARINO S-61 DELFIN

Ubåten S-61 Delfin er Spanias første flytende museum, og ligger fortøyd i Torreviejas havn. Ubåten tilhørte tidligere den spanske marinen, og ble senere donert til Torreviejas kommune – og omgjort til museum i 2004. Besøkende kan gå ombord og lære mer om hvordan besetningen levde og bodde i fartøyet. Ubåten ble bygget i Frankrike mellom 1958 og 1970, senere kjøpt av den spanske marinen. S-61 Delfin er en 57,8 meter lang Daphné-klasse ubåt. S-61 Delfin er en del av Hav- og salt-museet.

Åpningstider: Onsdag – søndag kl. 09.00 – 14.00 (oktober – mars). Onsdag – søndag (april – september) kl. 17.00 – 21.00.
Adresse: Avenida del Puerto, 03181 Torrevieja

HAV OG SALT-MUSEET

Hav- og salt-museet i Torrevieja ‘’Museo del Mar y de la Sal’’ er en av byens viktigste kulturinstitusjoner. Det ligger nær havnen, og er et etnologisk museum der besøkende får lære om Torreviejas historie og tradisjoner. Hav- og salt-museet ble innviet i 1995, og i utstillingen kan man bl.a. se gamle fotografier, gjenstander laget av salt, modellbåter, arkeologiske gjenstander samt fiske- og navigasjonsredskap. Gratis adgang.

Åpningstider: Alle dager kl. 10.00 – 14.00 og kl. 17.00 – 21.00. Søn- og helligdager er museet kun åpent kl. 10.00 – kl. 14.00.
Adresse: Calle Patricio Perez 10, 03181 Torrevieja
Book nå