Torrevieja er en av de mange vakre steder på Costa Blanca og er veldig populært for europeiske og nasjonale turister. Her kan du få en smak av en pulserende atmosfære, en distinkt karakter og dynamisk energi. Det er aldri mangel på ting å gjøre i området da det finnes mange attraksjoner, og alt dette innen 1-2 times kjøretur fra byen.

ISLA DE TABARCA

Den lille øya Tabarca, som er Valenciaregionens eneste bebodde øy, er populær for dagsutflukter. Vannet rundt øya er krystallklart og har et rikt fiskeliv. For å komme deg til den 400 meter brede og 2.000 meter lange øya kan du ta rutebåt fra havnen i Torrevieja, Alicante og Santa Pola. Tabarca er den minste av Spanias øyer som er permanent bebodd, og har rundt 50 fastboende. Og det eneste stedet i Spania som har korallrev.Et tosifret antall serveringssteder vitner om mange sommergjester på dagstur til øya.Men husk å ta med deg kontanter, hvis du bestemmer deg for å ta turen. Det finnes ingen minibanker på Tabarca, og de færreste restaurantene har oppdaget det vi her inne på fastlandet kaller kredittkort.

En gang i tiden var Tabarca skjulested for Middelhavets fryktede pirater. Etter det ble Spanias farligste fanger deportert dit og glemt. I dag er øya et fredelig feriealternativ.

Tiden står stille

Det er ikke all verden å ta seg til på den lille bilfrie øya. Det finnes et lite museum, og kirken, som sammen med fyret utgjør øyas eneste ”høyhus”, kan være verdt et besøk. Ellers kan du rusle rundt i de smale gatene, ta deg et bad på en av de mange små strendene, eller rett og slett bare legge deg ned og slappe av.Tiden står mer eller mindre stille på Tabarca, det søvnige fiskersamfunnet er preget av ro og fred. Det er lett og la seg rive med av denne stemningen. Hvis du ikke har lyst til å gi slipp med et første, kan du la siste gå båt tilbake uten deg, og heller bli noen netter.

I 1986 ble det etablert et marinereservat i farvannene utenfor Tabarca, som var Spanias første av sitt slag. Områdets marine fauna og flora regnes som unik i Middelhavssammenheng, og marinereservatet egner seg svært godt for dykking og snorkling.

Hvis du er ute etter en fullstendig stressfri dag, bør du vurdere en tur til Tabarca. Den fredfulle øya kommer garantert ikke til å skuffe den som søker en avstikker fra hverdagens kjas og mas.

Turer arrangeres fra Santa Pola, Torrevieja og Alicante. Enkelte av båtene har glassbunn.En times tur fra Torrevieja koster ca 20 €. For informasjon om turen ta kontakt med billettkontor:

Torrevieja – Isla de Tabarca,
Tel.: 96 670 21 22

RIO SAFARI ELCHE

På veien mellom Santa Pola og Elche, ca. 35km fra Torrevieja finner vi en flott park. Rio Safari er ikke bare en dyrepark, her fnner du vannsklier også. Det er et lite tog som tar deg med rundt og ser på dyrene og et morsomt elefantshow med dansende elefanter og barbering med snabelen. For den som oppholder seg syd på Costa Blanca er denne parken et must og det er ikke så aller verst pris på den heller 20€ for voksne og 15€ for barn under 12 år. Med eget piknikområde, kan dette være et rimelig alternativ til en heldagsutfukt for familien.

Parken som åpnet i 1983 har litt av hvert å by på, og er en fin utflukt som passer for hele familien. Inne i parken kan du velge å gå til fots eller ta en guidet togtur rundt i parken. Det kan være greit og ta toget og få en viss oversikt over hvor de enkelte tingene er, for så å spasere og komme nærmere inn på dyrene. Det er et yrende dyreliv i parken og en får se dyrearter fra hele verden. Skilpadder, kameloner, sebraer, krokodiller, strutser, løver, sjimpanser og en asiatisk elefant er bare noen av dyreartene vi finner i parken. Hver dag er det flotte show med papegøyer og sjøløver som gjør flotte kunster foran publikum. Parken har også et eget show med elefanten Babaya, noe som er verdt å få med seg.

Parken tilbyr også aktiviteter som svømming med sjøløver og riding på ponni eller dromedar. I tillegg kan du bli fotografert på ryggen til elefanten Babaya, eller med en slange rundt halsen.

Inne i parken er det laget til piknic områder hvor du kan nyte medbrakt mat. Men det er også gode muligheter til å kjøpe mat på restaurantene inne i parken.I sommer månedene kan en uten ekstra kostnad kjøle seg ned med en dukkert i parkens eget lille vannland, her finnes sklier og basseng. Ønsker du litt mer fart og spenning kan du besøke Rio Safari Karting som du finner like ved parken.

Parken er åpen hver dag fra 10.30 -20.00 hele sommeren og 10.30- 18.00 i vinterhalvåret.

Priser: Voksen: 22,50€, Barn (3-12 år): 17€
Prisen inkluderer tur med toget og inngang til svømmebassenget.
Internett: www.riosafari.com

TERRA NATURA

Terra Natura er en enorm dyrepark med en spesiell vri, det er ingen synlige barrierer mellom deg og de 1500-talls dyrene. De er fordelt på rundt 200 arter, 50 av dem utrydningstruede. Over 160 ulike typer trær, busker og planter pryder denne 320 000 kvm store parken. Terra natura er ikke som alle andre dyreparker. Den er eksotisk og annerledes, og tilbyr en drømmereise gjennom dyrenes univers. Stedet gir en følelse av at ”hele verden” er samlet på noen hektar rett utenfor Benidorm (ca. 1,5t kjøring fra Torrevieja).

I Europas mest moderne dyrepark, begynner det hele 225 millioner år tilbake i tiden. Der blir du hilst velkommen av kjempeinsekter i tidsalderen som kalles Pangea. Derfra blir du tatt videre gjennom en hel verden av dyr, show, utstillinger og aktiviteter.

Enten det er tropisk urskog, vulkaner, indiske elefanter eller mayaindianere du er ute etter, finner du noe i Terra Natura. Når det gjelder dyr, kan parken friste med det aller meste. Her er slanger og krypdyr, tigre, elefanter, neshorn, bøfler, krokodiller og pantere i skjønn forening, for ikke å snakke om fugler og apekatter i alle varianter, og giftige frosker, edderkopper og skorpioner.

Av mer kulturelle innslag kan vi for eksempel nevne oppvisninger i noen av mayaenes hellige ritualer, en kopi av det røde fortet i Rajastan, sarikledde danserinner, greske tempelruiner og en autentisk kopi av en gresk landsby.

Det er heller ikke noe å si på infrastrukturen i Terra Natura. Før du begynner drømmereisen får du velge om du vil legge eventuelle løse eiendeler i oppbevaringsbokser, eller om du vil ha de med deg rundt i praktiske trillevogner. Hjelpsomme vakter er hele tiden på plass for å veilede deg hvis du går feil, eller lurer på noe. Toaletter og serveringssteder er det nok av, de fleste er ”innbakt” i kulissene. Eksempelvis en kiosk i en gammel buss, en liten restaurant på en indisk markedsplass, eller et moderne toalett i en gammel gresk tempelruin.

Skulle du mot formodning bli lei under drømmereisen, finnes det alltids andre muligheter. Hvis det frister med avveksling, kan du ta turen til Terra Naturas egen badepark ”Mare Nostrum”, som ligger like ved.

Adresse: Partida Foia del Verdader, 1, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Internett: www.benidorm.terranatura.com

TERRA MITICA

Man føler seg nesten som i en annen tidsalder når en kommer inn i Terra Mitica som er en av de største temaparkene i Europa. Her kan du blant annet kjøre Europas nest største berg- og dalbane laget av tre, prøve “rafting på Nilen” eller en rekke forskjellige karuseller og andre fartsfylte atraksjoner. Du kan også se mange forskjellige show, oppleve teaterforestillinger, akrobater, gladiatorkamper og fyrverkeri for å nevne noe av det parken har å by på.Parken har flere restauranter med greie priser, og piknikområder hvis man har medbrakt lunsj. Det finnes også et svømmebasseng, og en interaktiv 5D-kino!

Fornøyelses-parkenTerra Mitica ligger nær Benidorm, ca 1,5t kjøretur fra Torrevieja. Parken har praktfull beliggenhet med flott utsikt over Benidorm og Middelhavet. Den er oppdelt i 5 forskjellige områder, som er inspirert av Hellas, Egypt, Roma, Iberia og øyene. Dette er en park for hele familien, og her tilbringer man lett en hel dag!

Åpningstider: fra april til oktober, og daglig fra midten av juni til og med den første uken i september.
Adresse: Partida del Moralet, s/n, 03502 Benidorm, Alicante, Spania
Internett: www.terramiticapark.com

MUNDOMAR

Å svømme med delfiner står høyt på manges ønskelister, og det er unektelig noe magisk over disse underlige skapningene som både "snakker" og smiler. I Mundomar i Benidorm får man muligheten for å lære disse utrolige å kjenne på nært hold, og man kan svømme med dem, kjæle med dem, og selvfølgelig få det hele foreviget fotografisk. I denne imponerende marine "dyreparken" kan man i tillegg til å se imponerende oppvisninger med delfiner bli underholdt av papegøyer og sjøløver, eller man kan se spektakulære fugler fly en i luften. Det er også mulig å prøve seg som dyrepasser, og blant noen av dyrene man finner i parken er frekke surikater, lemurer, gigantiske skilpadder, flamingoer, papegøyer, storker, pingviner, præriehunde og ugler.

Her er det ikke lov å ha med seg mat inn i parken, men til gjengjeld er det gode muligheter for å få seg mat av forskjellig slag innenfor området.

Åpningstider: kl 09.00- 19.00
Adresse: C/ Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Internett: www.mundomar.es

AQUALANDIA

Aqualandia er en av verdens største vannparker, og har et 20-talls attraksjoner med fart- og spenningsnivåer for alle. De mest eventyrlystne prøver vannsklier fra svimlende høyder eller gjennom bekmørke tuneller! Her er det mer enn nok å finne på for hele familien enten man liker fart og spenning eller rolige plaskebassenger.Aqualandia er en svært populær heldagsaktivitet. En dag i Aqualandia på den varmeste tiden av året er behagelig både for liten og stor. De hete sommermånedene er naturlig nok høysesong, og det er greit å være forberedt på lange køer. Det finnes imidlertid områder med solsenger og restauranter hvor det går an å slå i hjel noe tid mellom slagene i vannet.

Det er mulig å kjøpe en felles billett for både Aqualandia og enten MundoMar eller Terra Mitica, eller alle tre hvis man skulle ønske det.
Åpen fra mai, fra kl. 10 00 til 18.00
Adresse: Parque Natural Sierra Helada, Calle Sierra Helada, s/n, 03503 Benidorm, Alicante, Spania
Internett: www.aqualandia.net

KARTING FINESTRAT

Har du lyst på en raceropplevelse av de sjeldne? På en racerbane blant de ypperste i Europa? Med gokart som går fra 0 til 100 km/t i løpet av små sekunder. Ta turen til Karting Finestrat like utenfor Benidorm.

Skal du ha fart og moro er det bare å legge turen til denne fantastiske gokartbanen. Eller racingbanen. For hele runden er mellom 1000 og 1500 meter. Bred som en vanlig norsk Europavei. Med sikkerhetstiltak som en vaskekte Formel 1-bane. Her finner du blant annet lekeplass for barna. Gokarter for de aller minste (barnekarting). Stor restaurant og bar der man har panoramautsikt til hele anlegget.

Hos Karting Finestrat finner du garantert kjøretøy for alle aldre og alle utfordringer. De største gokartene er på 220 kubikk og går lett over 100 km/t. De nest største er på 180 kubikk og gjør cirka 85 km/t. De minste kartene på den største banen er på 50 kubikk og gjør 50 km/t. Mer enn nok for barn og ungdom fra 10 til 14 år. De aller minste kan leie barnegokart på egen bane. Felles for alle er at leien dekker kjøring i ti minutter. Verken mer eller mindre. Man betaler fra 40 euro for de største, til 12 euro for barnegokartene. Hjelm er inkludert i leieprisen.Prisene for leie av gokartene er ganske høye nen etter ti minutter bak rattet i disse store kartene er du garantert sliten i hele kroppen.

Karting Finestrat holder åpent året gjennom. De to eneste dagene de har stengt portene er 25. desember og 1. januar. Hver høst og vinter kjøres det nasjonale mesterskap på banen. I 2004 og 2005 arrangerte de også World Cup for supermotors.

Adresse: Av. de la Comunitat Valenciana, s/n, 03502 Benidorm, Alicante, Spania

POLA PARK

Det er så mye man kan gjøre i de forskjellige temaparkene, og Pola Park er ikke noe unntak. Denne parken byr på en rekke attraksjoner innenfor en mengde områder, og er på sin helt spesielle måte det ultimate opplevelsessenteret for allsidige familier. Bli med en tur opp på det russiske fjellet, hvorfra man har en fantastisk utsikt over saltsjøene Santa Pola, eller føl spenningen på parkens gokartbane. Kjør radiobiler, hopp i hoppeslott, slå de andre i golf eller kjør karuseller til kvalmen tar overhånd.

Åpningstider: i helgene fra mars til midten av oktober, og daglig i juli og august.
Adresse: Avda. Zaragoza, s/n, 03130 Santa Pola, Alicante, Spania
Internett: www.polapark.com

LES FONTS D’ALGAR

De vakre fossefallene i Algar iblant kan ta pusten fra noen og enhver, og de er dessuten et svært godt alternativ til stranden på de varmeste sommerdagene. Fossefallene ligger bare 15 kilometer fra Benidorm på vei opp til Guadalest, en vakker fjellby med et like vakkert slott og en fantastisk utsikt. Her opplever du et annerledes Spania, med fantastisk natur, kjølig kildevann, stillhet og ro. Perfekt for en dagsutflukt. Det går flotte stier mellom fossene og det er flere naturlige basseng på ulike platå. Lite kan måle seg med å ta en forfriskende dukkert i vann som ligger rundt 18 grader på en varm sommerdag. Det går en fin vandrerute langs vannfallene, og på et punkt får du en fantastisk utsikt over Costa Blanca, fra Calpe til Alicante. Er det klarvær kan du faktisk se helt til Ibiza. Det ligger fem restauranter i området, og et stort piknikområde der det er toaletter og automater som selger kaldt vann og brus.

Adresse: Pda. Algar s/n03510 Callosad’enSarrià (Alicante)

LAS CUEVAS DE CANELOBRE

I den lille landsbyen Busot, 24 kilometer nordvest for Alicante, ligger en av Spanias mest imponerende dryppsteinsgrotter, las Cuevas del Canelobre. I den 70 meter dype grotten kan man beskue fantastiske dryppsteinsformasjoner som har blitt til gjennom hundretusener av år. Las Cuevas de Canelobre er full av monumentale stalagmitter og stalakitter. Førstnevnte er dryppstein som vokser opp fra gulvet, mens sistnevnte er dryppstein som vokser ned fra taket. Inne i grotten får man følelsen av å befinne seg i en naturlig katedral dekorert med de mest utrolige naturformasjoner.

Flere av dryppsteinene har karakteristiske trekk som gjør dem lett gjenkjennelige. En gir assosiasjoner til katedralen la Sagrada Familia i Barcelona, en ser ut som et gedigent kirkeorgel, mens en annen ser ut som hodet på en romersk soldat. Dryppsteinsformasjonen som har gitt stedet sitt navn er trolig den aller mest kjente. Canelobre betyr kandelaber – en lysestake med to eller flere armer. Midt inne i den 80.000 kubikkmeter store grotten troner en spektakulær 100.000 år gammel ”dryppsteinskandelaber”, som i seg selv er god nok grunn til å ta turen opp til Busot.

Under den spanske borgerkrigen ble las Cuevas de Canelobre brukt som hemmelig militærbase for republikanerne, noe som påførte en del skade på noen av dryppsteinene. Ellers er det eneste tegnet på den militære aktiviteten en inngang som kan skimtes 45 meter opp på fjellveggen. Det er en helt spesiell klang og akustikk inne i las Cuevas de Canelobre. Dette faktum i kombinasjon med de eventyrlige og spektakulære omgivelsene har gjort at grotten ofte har blitt brukt til konserter i sommerhalvåret.

For å besøke las Cuevas de Canelobre må man følge en guidet tur. Det er ikke anledning til å besøke dryppsteingrotten på egenhånd. For nærmere informasjon og åpningstider se hjemmesiden:

www.cuevasdecanelobre.com

GOLFBANER

Costa Blanca er en favorittdestinasjon for golfere fra hele Europa, og ikke minst forskandinavere. Det milde klimaet, den gode infrastrukturen og stadig flere golfbaner å velge mellom, er blant tingene som trekker hopetall av golfentusiaster til ”den hvite kysten”.På Costa Blanca finnes det flest golfbaner i området rundt Alicante. Hele tretten av dem er bygd i en omkrets på bare noen få mil.

Costa Blanca er ikke bare kjent for sin kvalitet, men også for service og infrastruktur. Det er et stort utvalg av restauranter rundt golfbaneanleggene, i tillegg til andre tilbud som gir gode muligheter for avslapping. Golfbanene ligger så nær hverandre at under et opphold her kan golfentusiaster variere mellom baner med havutsikt og golfanlegg mellom spektakulære fjell og daler. Vanskelighetsgraden varierer og inkluderer øvingsområder for nybegynnere, så vel som utfordrende hull for drevne golfspillere.

I umiddelbar nærhet av Torrevieja er det ikke mindre enn fem flotte golfbaner med 18 hull. Disse golfbaner ligger i et naturlig miljø og tilbyr alle mulige fasiliteter.

La Finca Golf

La Finca mellom Torrevieja og Alicante ble åpnet i 2002 og har på rekordtid blitt veldig populær. Dette er ingen medlemsbane, så har man bestått den teoretiske prøven og fått grønt kort, er det bare å ta med golfbagen og bestille spilletid.Brede fairways, mange sjøer og naturlige elementer, gjør La Finca Golf den perfekte bane å nyte denne sport. I tillegg til denne skjønne golfbane, kan du også benytte det 5-stjerned hotel med lekkert spa, og det nye klubbhus. Banen spilles jevnlig av

Internett: www.golflafinca.com

Villamartin

Villamartin Golfbane som ble etablert i 1973, betraktes som lidt av en legende blant golfbanene på det sydlige Costa Blanca. I løpet av den lange periode, har banen hatt besøk av berømte personligheter så som kong Juan Carlos og golflegender som Severiano Ballesteros og Jose Maria Olazabal. Samtidig har banen gjordt boligområdet til en kjendt referanse for denne region. Villamartin har gjennom årene utviklet seg til et viktig område i Orihuela Costa, og det sydlige Costa Blanca med alle servicefasiliteter tett på, og med Villamartin Golfbane som en deilig grønn «oase» midt i bolig- og by området.

Paul Putman utviklet denne golfbanen i et kupert terreng, noe som betyr en fantastisk utsikt, men også en stor vanskelighets grad. Golfbanen er omgitt av mange trær og raviner som ytterligere vil teste dine golfferdigheter. Det er løyper over hele golfbanen for å gjøre spillet enda mer interessant.

Internett: www.villamartingolfclub.com

Real Club de Golf Campoamor

Mellom to daler som er koblet sammen og omringet av små åser som beskytter den mot vinden, har denne golfbanen et spesielt mikroklima. Den ble åpnet i 1988 av H.K.H. Juan de Borbón, Greve av Barcelona og holder den årlige turneringen som bærer hans navn.

Traséen tilpasser seg både profesjonelle og amatørspillere. Fariwayene er brede og lange og den største utfordringen ligger i greenene og skråningene. I byggingen ble den eksisterende vegetasjonen ivaretatt og styrket. Det er verdt å vite at naturlandskapene som omgir den-ne fasiliteten utsmykker den og gir den miljøverdi.På grunn av sin design, gjør banen det mulig å sette opp en vanskelig og komplisert runde til de mest krevende spillerne med lavere handicap eller en mer tilfredsstillende runde til de spillerne som er nybegynnere eller som har en høyere handicap. En bane som ikke etterlater noen likegyldig og som utbedres kontinuerlig.I de siste årene har man ombygd flere hull for å tilpasse dem til spillets behov i våre dager.På denne golfbanen er en stor resort hvor du har tilgang til innendørsbasseng med boblebad, tennisbaner og en fotballbane.

Internett: www.lomasdecampoamor.es

Las Ramblas

Denne 18 hulls bane med en lengde på 5770 meter ligger bare en kilometer unna Campoamor. Banen ligger på en høyde på 120 meter over havet. Vi befinner oss på en bane som er fullt veletablert og referanse i utviklingen av golf i Costa Blanca. Den er designet og bygd på en naturområde med en spektakulær og unik utsikt over Middelhavet. En design som er veldig nøye planlagt som har klart å bygge seg innover i et fjellområde hvor daler og bekker er en del av landskapet på samme måte som en frodig vegetasjon, hovedsakelig av furuer som følger hele banen. Trærne gir personlighet til banen og er samtidig et hinder til. De fyldige middelhavsfuruene kan raust holde spilleren med selskap og de kan bli en vanskelighet dersom spilleren mister fokus. Banen tilbyr, fra mange steder, en fabelaktig utsikt over Middelhavet. Luften får fritt spillerom og det finnes også mange skyggeområder som gjør denne banen til et behagelig sted for å spille til og med på de varmeste månedene i året. En uforglemmelig trasé. Banens kvalitet gjenkjennes både nasjonalt og internasjonalt. Det er en bane som setter spor på spillerne. For å kunne spille på den må man tenke seg godt om før man slår ballen.

Las Colinas Golf

Golfbanen Las Colinas gjenkjennes for sin eksklusive og unik design. Dette er en av de 100 beste golfbaner i Europa kontinentet, ifølge Topp 100 rangering som ble utgitt i bladet GolfWorld som har beskrevet den som et ekte funn i Spania. Bredden i fairwayene, designet av greenene, brede og med bevegelse slik som det høye antallet utslagssteder for hvert hull, gjør denne banen en stor allsidighet. Den egner seg til profesjonelle turneringer samtidig som den tilbyr til enhver spiller en underholdende, morsom og tilgjengelig trasé.

Internett: www.aworldapart.es
Book nå